חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק מ"ת 38602-04-13

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית המשפט המחוזי באר שבע
38602-04-13
25.4.2013
בפני :
נסר אבו טהה

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד מסעד אליאס מסעד
:
שי שלום (עציר) - בעצמו
עו"ד שרון וקנין
החלטה

1.         בפני בקשה להורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו על רקע כתב אישום המייחס לו לכאורה ביצוע עבירה של סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה בכך שבתאריך 19/04/2013 בסמוך לשעה 06:00 עת שנהג מ.א. (להלן: "המתלונן") ברכבו בדרך לאשקלון, השליך המשיב אבן שפגעה בחלון הקדמי של הרכב וגרמה לחור בחלון. כל זאת עת שהמשיב היה ממתין בתחנת האוטובוס בצד הכביש.

2.         בא כוח המשיב הסכים לקיומן של ראיות לכאורה אם כי לשיטתו המעשה המתואר מגבש לכל היותר עבירה של מעשה פזיזות ורשלנות. באשר לעילת המעצר נטען כי הרף של המסוכנות הוא במדרג הנמוך ביותר שמצדיק שחרור המשיב לחלופת מעצר ביתר שאת כאשר עסקינן במשיב צעיר ללא עבר פלילי, עובר למעצרו ניהל אורח חיים נורמטיבי. זו לו הסתבכותו הראשונה עם החוק, סיים שירות צבאי בהצטיינות, נמנה למשפחה נורמטיבית לומד מחשבים באוניברסיטה, חלק מבני משפחתו המורחבת משרתים במשטרה ובשב"ס. באשר לנסיבות המעשה, מבלי להקל ראש בו, נטען כי מדובר במעשה שנעדר מניעים אידיאולוגיים. מדובר במעשה "שטות" שנעשה לכאורה עת שהמשיב היה בגילופין לאחר בילוי במועדון והחמיץ את ההסעה בעודו ממתין בתחנת האוטובוס בדרכו לביתו.

3.         בפני התייצבו הוריו של המשיב, אביו בן 57, אב לשישה ילדים, סב לנכדים, מתגורר באשקלון, עובד בתעשייה אווירית. לדבריו כלל ילדיו נורמטיביים, חלק מהם שירת ביחידת דובדבן. היתר לומדים ללא מעורבות פלילית כלשהי. עוד לדבריו הופתע מאוד מהתנהגותו של המשיב וכי התנהגותו חריגה לאורחות חייו והביע צער על כך. עוד הביע את נכונותו והסמכתו לשמש חלופת מעצר ולפקח על המשיב יחד עם רעייתו לסירוגין. עוד התייצבה בפני אמו של המשיב, בת 56, עקרת בית. אף היא לדבריה הופתעה מהתנהגות של המשיב והביעה את נכונותה לסייע בפיקוח כחלופת מעצר עבור המשיב.

4.         בא כוח המבקשת מנגד עתר להורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים שכן קיים יסוד סביר לחשש ששחרור המשיב יסכן את ביטחון הציבור בשים לב לעובדה שהשליך אבן על רכב נוסע דבר אשר יכול היה להביא לתוצאה קטלנית. עוד נטען כי קיים חשש לשיבוש הליכי משפט ולהשפעה על עדים, בשים לב לעובדה כי המשיב ועד התביעה המרכזי הינם חברים ומתגוררים בסמיכות זה לזה.

5.         לאחר שהקשבתי לטיעוני ב"כ הצדדים ובחנתי את החלופה שהוצגה בפני, שוכנעתי שיש בחלופה שנבחנה על ידי הצדדים ובית המשפט כדי להשיג את תכלית המעצר וזאת לאחר ששוכנעתי שמדובר באירוע חריג לאורחות חייו של המשיב והדבר אף משתקף מחומר הראיות לרבות הודאת המשיב בפני חוקריו והבעת צער על המעשה. עוד משתקף מעברו הנקי של המשיב וכן מהמסמכים והתעודות הן מהשירות הצבאי והן מבית הספר והן מגופים נוספים המעידים על אדם המתפקד באופן נורמטיבי, חרוץ, תורם לקהילה. עוד משתקף הדבר מהמשפחה אליה נמנה המשיב אשר מנהלים אורח חיים נורמטיבי ללא הסתבכויות עם רשויות החוק. באשר לחלופה, התרשמתי באופן מאוד חיובי מהוריו של המשיב כאנשים נורמטיביים, אחראים ורציניים המסוגלים להציב גבולות להתנהגותו.

            באשר לחשש לשיבוש הליכי משפט, הרי המשיב בחקירתו הודה והביע צער על המעשה.

אין להקל ראש במעשה המיוחס למשיב. יחד עם זאת, אין המדובר במעשה שבוצע לכאורה על רקע לאומני. במקרה דנן נגרם נזק קל יחסית לשמשת חלון הרכב של המתלונן. שוב לאור הנתונים שמניתי לעיל הכף נוטה לשחרורו של המשיב.

6.         אשר על כן, הנני מורה על שחרורו של המשיב בתנאי הערובה הבאים:

א.         המשיב ישהה במעצר בית מלא בכתובת הוריו ברחוב בית אל 9/5 אשקלון, וזאת תחת פיקוחם לסירוגין.

ב.         הפקדה כספית על סך 10,000 ש"ח.

ג.          חתימת ערבות עצמית על סך 30,000 ש"ח.

ד.         כל אחד מההורים יחתום ערבות צד ג' על סך 30,000 ש"ח.

ה.         נאסר על המשיב ליצור קשר במישרין או בעקיפין עם מי מעדי התביעה.

                        זכות ערר כחוק.

<#4#>

ניתנה והודעה היום ט"ו אייר תשע"ג, 25/04/2013 במעמד הנוכחים.

נסר אבו טהה, שופט

ב"כ המבקשת:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>